WELCOME TO MY BLOG.ENJOY HERE! | Dashboard | +Follow

♥Life.of.Kis♥
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Sunday, April 22, 2012 | 1:38 AM | 0 budak comel
Assalamualaikum semua.. :)
setiap saat ada jaa benda kita buat..dan akan ingat tambah2 bila benda yg macam best laa...
haha.. dulu masa sekolah rendah asyik ingat masa tadika.. bila naik sekolah menengah ingat balik kawan2 sekolah rendah..lumrah hidup laa.. benda yg lepas pastilaa selalu duk bermain di minda...lepas ni mungkin p u ka..ingat sekolah menengah lak..hahaha..
ouh! aku nak cerita pasai sekolah rendah dulu...
pertengahan darjah 5, aku nak join kawan2 naik basikal pi sekolah..malas nak naik van..
sebab van tu macam untuk budak2 jaa... *err....tak sedar time tu pun duk budak lagi*lagipun kalau ada kelas tambahan van tak ambik dah..dahlaa RAMAI gilaaa..jenoh duk tunggu...
haa! ada laa beberapa kali aku jalan kaki kaki balik.. haha..gilaa takut tunggu sorang2 sebab ayah tak ambik lagi time tu.. sunyi gilaa... tu aku bertekad nak jalan walaupun jauh sangat nak sampai rumah bagi budak umur emm drjah 3 kot... ayah kerja laa.. dah lewat baqu nak pi ambik..memang ar syok tunggu kat situ.. cuak kot.. tadak orang... dengan beg berat.. ku gagahkan juga balik rumah..balik2 kena marah! kah3..padan muka...
mak mulakan ceramah seperti biasa sbb tak tunggu ayah, pi balik jalan sorang lak tu.. adoyaiii...

eh..bukan yg ni laa tujuan nak tulis.. aku nak cita pasai geng basikal dulu2.. emm... izzati, aini, izzah, pikah, afiqah, aku.. pastu darjah 6 baru pikah sofea join tak silap aku laa... rutin harian aku mula2 pi panggil aini dulu..yaalaa dia jaa paling dekat... sebelah rumah aku jaa pun.. pastu pi rumah pikah lak.. aini dengan pikah lebih kurang lambatnya nak bersiap.. pastu kami 3 pi rumah izzati lak.. pastu rumah afiqah and destinasi terakhir rumah izzah lah... izzah paling jauh antara semua...

kadang kami terlewat sebab ada salah sorang terlupa kunci jam laa..tak jaga laa.. rajin ngat buat kerja sekolah.. haha..depa laa aku biasa jaa... izzati boleh kata banyak kali laa antara semua... pastu kalut tak semena kena panggil yg lain dulu, selalunya wakil sorang jaa pi panggil afiqah sambil telefon izzah suruh pi rumah izzati... yang best nya bila jaa sampai rumah izzah seperti biasa semua akan cup nombor! macammana??? kan ramai ,,takkan nak naik beriringgan kan.. so.. kadang2 pakat nak nombor awai.. jenoh bekelai,, kena laa mengalah.. kadang2 pakat nak nombor last..haqu lagi kena laa berbincang...izzah selalu nak last..taktau laa apa yg syok nya.. tapi sambil kayuh tu dan lagi pakat2 sembang sementara nak sampai sekolah..

kami guna jalan belakang yg konon nya.. 'shortcut' tapi jauh serupa tu gak.. dah tempat letak basikal pintu pagar belakang...so senang laa... bila sampai semua pakat kalut kunci basikal.. balik2 kadang2 ada basikal jatuh.. kadang2 izzah geram dia bagi basikal budak yg tak balik lagi jatuh jugak..hahhaha...

kadang2 marah kat wan hamdi masa kat kelas.. memang jalan dia laa.. balik satgi pakat berkompromi bagi basikal wan hamdi jatuh..hahahahaha.. ouh lupa..geng kami majoriti pengawas laa, depa pandai.. aku dengan aini jaa pengawas library... kadang2  wan hamdi ternampak apa yg jadi,, esok tu kami kena balik.. memang takleh lupa laa.. wan hamdi nak tackle izzati sebenarnya.. duk tanya warna favourite laa.. mcam2 dia tu.. perangai sgt laa kebudak2kan dulu.. ok cukup sampai sini part 1.. haha..panjang sangat laa...



Past | New Story
_______________________________________
◕ Disclaimer ◕



My name is Balkis bt Mohd Mokhar.
This is my Official Blog so It's Real of me.
Please be nice here and don't copy what's mine!
I've CCTV here and everywhere >.< _______________________________________
◕ Scream Here ◕


.