WELCOME TO MY BLOG.ENJOY HERE! | Dashboard | +Follow

♥Life.of.Kis♥
AboutLinksStuffEntries

________________________________________________________________________________________
Friday, October 22, 2010 | 8:49 AM | 0 budak comel
assalamualaikum~
bersua kmbali dlam rncangan.......... balkissprinkle@sweet valour...
hahhaha...
ok2...
berbalik kepada tjuan utama..

dlam fkiran aku laa nie.. dok tqingat msa aku drjah bpa xtau.. tpi yg psti msa 2 abg baset aku drjah 6 laaa..
st2.. clculation yg agak lmbap sbb mlas pkiaq time nk dkat exam nie smakin mlas aku di buatnya..
ermm... ok..
dh dpat kqa..
*dgn bntuan CASIO scientific calculator fx-570MS
haa..
gila mlas kn..
smpai yg nie pown prlu gna bibik clculator~ kta ckgu fzik aku...

msa 2 aku rjah 2 laa kut sbab abg aku drjah 6 taun 2002..
klau xslah aku drjah 2..
dulu..
aku bila nk p skolah jaa...
MESTI mak bekalkan bekalan mknan untuk aku bwak then bgi kt abg aku tuh...
aku ingat lagi..
laa nie pown qasa cam aku dok kt skolah rndah jaa..
hehe..
mak msti bgi bekal nasi dgn lauk sambal ayam.. dak pun.. smbal telur kaa.. kt abg aku..
dua 2 jaa lauk yg selalu mak aku buat untuk bg bekal kt dia...

aku laa jdi POSTWOMAN yg berkaliber ouh..
msa nk p kolah..
mak tnggu smapi van daa kt dpan mta..
ala.. tnggu dpan qumah jaa pun..
huhu..

aku pun nek laa van.. smpai sekolah..
destinasi pertama aku kntin dlu..
p ltak beg..
pas2 aku jlan soqng2..
p klas bdak2 darjah 6..

macam besa laa..
nma pun drjah 6..
upsr laa exm yg mnanti..
pas2 wjib daa klas tmbahn...
mak soh bgi bekal kt abg aku 2 sbab dia daa klas tmbahan laa..
nnti xpyah beqebut-qebut nk beli nasik...

aku pun tnggu laa smpai ckgu yg last ajaq dpa kluaq..
tnggu kt laluan nk p klas abg aku...
yg pling aku ingat..
msa klas ckgu noreha.. ckgu math dpa.. ckgu math aku msa drjah 6 ckgu fatma..
len laa dqi dpa..

kdang-kdang 2 aku pun bleyh dikatakan join dpa bljaq skli laa sbab smbil tnggu..
aku dok tngok ckgu mna2 pon ajaq dpa..

aku ni kqa blajaq skli arr 2 kn..

abg aku dh tau dh..
nmpk jaa aku terpacak kt laluan 2..
dia dok xsbaq dh..
nk ambik bekal dia tuh..

klau nk tau..
kwan2 dia skli pun bleyh set dh..
bila jaa aku dh dok situ..
dpa pun..
dok tngok dh..
klau tngok sja xpa gak..
nie dok hgaq pnggei aku dgan gelaran... "abang cet"
haha

dpa panggil cm 2 sbab nya..
aku pnggil abg aku cm 2..
aku smpai jaa..
dpa msti kta.."wei2.. adik bset.. dpa bsik2 tkut ckgu pqsan."
aku bgi kut tngkap jaa..
haha..
longlaq pnya qeja..
aku bgi melalui kwan abg aku laa kiqa nya..

aku kta kt kwan dia..
spa2 pon dok kt tpi tngkap 2laa..
"bgi bekal nie kt abg cet st"
haha

lwak kot bila ingat blik..
kdang2 aku mlas nk bgi..
klau tngok yg dok tpi tngkap 2 bkn abg aku..
klau aku mai jaa...
dia sllu tkaq tmpat st ngn kwan dia..
klau xtkaq 2..
aku nk bgi pun lmbat skit laa..

erm...
lpas 2 mcm besa laa..
aku pun p ambik beg..
msuk klas trus laa..
tu laa rutin harian aku msa abg aku drjah 6..

tak tau sai pa..
mlam ni..
aku tqingat psai tuuu plak..
k larh..
stdy pun dk gi ni..
apa laa nk jdi ngn aku nie..
hai.. exm sehari lgi nk mla dh..

aku stdy blog jaa qeja..
huhu...
assalamualaikum ma'asalammah wa'ilalliqa'...

Past | New Story
_______________________________________
◕ Disclaimer ◕



My name is Balkis bt Mohd Mokhar.
This is my Official Blog so It's Real of me.
Please be nice here and don't copy what's mine!
I've CCTV here and everywhere >.< _______________________________________
◕ Scream Here ◕


.